Hvorfor Haugesund

En god jobb er bare én del av å leve godt. Heldigvis byr Haugesund på en rik fritid også, med kort vei til naturopplevelser og kulturliv – og ikke minst, et godt boligmarked.

Et hav av jobbmuligheter

Er du sykepleier og flytter til Haugesund, får du mange spennende jobber å velge mellom.

Det handler vel egentlig mest om hva du vil ha på CV`en og hva som passer best i livet ditt akkurat nå. Ønsker du å jobbe i hjemmetjenesten, på institusjon, eldresenter, sykehjem, helsestasjon eller med tilrettelagte tjenester? Vil du jobbe med barn, unge, voksne eller eldre? Hvor mye vil du jobbe og hvilken turnus ønsker du?

Næringslivet i Haugesund har mange bein å stå på med store bedrifter som Equinor, Norsk Hydro og Aibel og en underskog av små og store underleverandører. Vi har maritim klynge, med flere store rederier, Sjøfartsdirektoratet og Kystverket. Går det dårlig i en bransje, kan en annen blomstre. Er dere to som flytter her, er det spennende jobber til dere begge både i privat og offentlig virksomhet.

En meningsfull fritid

Haugesund er en stor nok by til at det skjer mye spennende, men også liten nok til at du kan gjøre en forskjell.

Avstanden fra åpent hav og dype fjorder, og inn til høyfjellet er kort. Det gjør at du kan velge og vrake i friluftsaktiviteter. Fra dykking, seiling og båtliv, til ski, snowboard og fjellturer. Hva med en fisketur på åpent hav? Eller en dukkert i Kvalsvik eller i badeanlegget i Vangen? Idrett- og foreningslivet er rikt og har noe for alle. Byen har en spennende og variert handelsstand og butikker som er helt i førersetet i sine sjangere.

Ikke bare har vi kort avstand til Stavanger og Bergen. Vi har også gode reisemuligheter fra Haugesund Lufthavn til både internasjonale og nasjonale destinasjoner.

Drømmeboligen innen rekkevidde

Her er drømmeboligen innen rekkevidde, enten det er en enebolig eller en sentrumsnær leilighet du er på jakt etter.

Moderate boligpriser gjør at boligmarkedet vårt skiller seg fortsatt ut fra andre byer. Korte avstander gjør at du fint kan bo i en kommune og jobbe i en annen, og allikevel kun ha 10-15 minutters kjøretur til jobben.